Wat 280 mensen zeggen over FG Restaurant**
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk gegeten tijdens restaurantfestival. Maar ze waren erg zuinig met de wijn. De helft van de avond zaten we zonder glas of met een leeg glas. Wijnen werden 2x pas ingeschonken toen we het gerecht al hadden. Verder 3x een gerecht met eendenlever. Voor ons geen straf maar als je er niet van houdt...A la carte wa...
Lees hele reviewHeerlijk gegeten tijdens restaurantfestival. Maar ze waren erg zuinig met de wijn. De helft van de avond zaten we zonder glas of met een leeg glas. Wijnen werden 2x pas ingeschonken toen we het gerecht al hadden. Verder 3x een gerecht met eendenlever. Voor ons geen straf maar als je er niet van houdt...A la carte waren we waarschijnlijk goedkoper uit geweest. De bediening kwam erg gehaast en gestresst over maar misschien hoort dat bij de grote stad. Al met al TOP gegeten maar volgende keer proberen we toch wat anders, ik miste de speciale service en aandacht die je bij een tweesterrenzaak mag verwachten.
Prachtige gerechten uitgebalanceerde smaken en dito presentatie met goede bijpassende wijnen
Gastvrij en prettige plezierige en ontspannen sfeer .we hebben ervaren dat er een goed op elkaar ingespeeld team bezig was om ons een feestelijke Koningsdag lunch te verzorgen!
De Chef komt zelf aan tafel heet ons welkom, serveert een gerecht zelf en neemt afscheid
We komen gauw terug !
Bij aankomst zat de chef buiten voor de deur met twee heren te praten en toonde geen bestelling voor de aankomende gasten. De dame achter de balie vroeg naar onze reservering en een andere dame bracht ons naar een geheel kale zwarte tafel.We kregen water en even later een glas witte huiswijn die we eerst mochten pro...
Lees hele reviewBij aankomst zat de chef buiten voor de deur met twee heren te praten en toonde geen bestelling voor de aankomende gasten. De dame achter de balie vroeg naar onze reservering en een andere dame bracht ons naar een geheel kale zwarte tafel.We kregen water en even later een glas witte huiswijn die we eerst mochten proeven. Prima Spaanse huiswijn overigens.
De eerste amuse was een mini ijsje dat we met de hand uit een standaard moesten eten. Kleefvingers dus en nog steeds geen servet. Servet gevraagd die wij vervolgens kregen met excuses. Er volgden enkele amuses die lekker waren. De zelf gebakken melba toast met diverse kleuren tomaatjes vond ik beneden sterren niveau. Wat de twee hoofdgerechten betreft vond ik de glazen bol met inhoud en onhandige lepel wegvallen naast de perfecte runderwang. De grote suikerspin in bowl als dessert was grappig,maar qua smaak het zelfde als alle andere suikerspinnen nl. zoet en vooral te kleverig om met je vingers te eten.
De bediening, in ons geval een vriendlijke en correcte jongeman, was uitstekend.
Het gezelschap van zes personen naast ons vonden wij storend. Zij lieten hun glazen zeer regelmatig bijvullen en werden steeds luidruchtiger. Tegen de tijd dat wij vertrokken lieten zij zelfs voedsel op de grond vallen. Mogenlijk een gevolg van vooruit betalen voor een "all inclusive" lunch.Dat drinkt dus prettig weg.
Een absolute misser was het serveren van een gerecht met eendenlever. Wij hadden drie keer aangegeven geen orgaanvlees te eten.
Bij reservering met betaling vooraf,bij de balie en bij de bediening.
Teleurstellend vond ik ook de prijs van €60,-- per persoon voor een twee gangen lunch. Op de website van FG staat voor een drie gangen lunch een prijs van €35,-- plus €28,50 voor een bijpassend wijn arrangement.Als je voor "all inclusive" met twee personen voor een twee gangen lunch , drie glazen wijn , een kopje thee en een kop koffie,€60,-- p.p. vooraf moet betalen vind ik dat buiten proportie.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Rotterdam e.o.
Over FG Restaurant**
Keuken: Frans
FG Restaurant** heeft creativiteit, vernieuwingsdrang en focus op perfectie van sterrenchef François Geurds komen samen in unieke manieren van bereiding en een onvergetelijke, altijd verrassende ervaring aan tafel.
Het draait bij FG Restaurant om het verwennen van de gasten waarbij ze het allerbeste willen leveren. De sfeer en service moeten uitstekend zijn, zodat de gasten de beste ervaring beleven. FG Restaurant doet hier alles aan.
Bij chefs als Thomas Keller in New York leerde hij over verschillende kooktechnieken en verdiepte hij zich in de filosofie achter de cuisine. Van grote invloed bleek zijn jarenlange samenwerking met Heston Blumenthal, een van de meest creatieve en tot de verbeelding sprekende chefs ter wereld.
FG Restaurant in Rotterdam heeft 2 Michelinsterren. Kom genieten bij dit Michelin restaurant van de culinaire creaties!