What 544 people say about Joelia*
Food | |
Service | |
Atmosphere |
Een lunch bij Joelia is een belevenis. Het restaurant ligt aan de Coolsingel, in het hartje van Rotterdam, in het Hilton. Veel koper, leer, (kunst)planten, een mooie sfeer, je kan je zomaar voorstellen dat het restaurant vol zit met havenbaronnen.
We begonnen met roze champagne en 3 amuses op een maquette van de E...
Een lunch bij Joelia is een belevenis. Het restaurant ligt aan de Coolsingel, in het hartje van Rotterdam, in het Hilton. Veel koper, leer, (kunst)planten, een mooie sfeer, je kan je zomaar voorstellen dat het restaurant vol zit met havenbaronnen.
We begonnen met roze champagne en 3 amuses op een maquette van de Erasmusbrug (zie foto), een kickstart! Daarna vis met witte wijn, en vervolgens Kingfish uit Zeeland, met rode ui en radijs, en Chileense Sauvignon, gewoon top.
Als hoofdgerecht een moot zalm, een beetje flink uitgevallen, niet heel bijzonder, maar wel heel lekker. Als dessert aardbeien ijs met rood fruit, en daarbij nog een extra glaasje dessert wijn, “van het huis””, een aardige geste.
Joelia, vanuit Amsterdam zeker de moeite waard om af te reizen naar dit toprestaurant, waar je “vriendelijk bediend wordt, met soms een grapje” en op zijn Rotterdams “echt waarvoor je geld krijgt!”
Top Sommelier
Heerlijk gegeten bediening wat stroef. Mag wat losser. Maar absoluut een aanrader voor een feestje in je mond.
Map All restaurant deals in Rotterdam
About Joelia*
She's sensational, she's full of taste, she's what you were looking for, her name...Joelia'.
The young, challenging, sexy and above all cheeky restaurant Joelia in Rotterdam is one for the bucket list. It's a place where you want to be, you don't just come there to eat, that's not even possible... Because the city of Rotterdam is the 'gift' you always get. Chef Mario Ridder tries to seduce his guests and plays all your senses with unknown and exciting flavours which leads to an experience of top gastronomy in all its facets. Everything is based on feeling and at the same time down to the last detail.
The view of the kitchen and the impressive wine collection provides spectacle. The wine cellar is Mario's biggest hobby and consists of a collection of 12000 special bottles. On the wine list you will find an assortment of wines that are the result of decades of travelling, tasting and collecting. The wine cellar breathes passion and you will taste it.
The restaurant was awarded a Michelin star in 2016 and has 17.5 Gault&Millau points. Step into the world of Joelia, the pride of Mario, and let yourself be surprised by the unknown.