What 1014 people say about Tante Koosje*
Food | |
Service | |
Atmosphere |
Het eten en de sfeer waren echt perfect! Wij komen hier beslist nog een keer terug. De bediening was zeer correct, maar totaal niet kil. Je hebt het gevoel dat je bij goede vrienden in een gezellig huis eet, maar met het verschil dat je bij elke gang ook nog top gerechten geserveerd krijgt!
Een hele fijne lekkere en gezellige avond gehad. Na 30 jaar weer eens terug bij Tante Koosje en dat is veel te lang geleden! Mooi menu prima opgebouwd, heerlijke combinaties. Wijnarrangement zoals te verwachten uitstekend gekozen. De keuken had het tempo er goed in, helaas stonden we dus alweer vroeg buiten. Zwarte ...
Read full reviewEen hele fijne lekkere en gezellige avond gehad. Na 30 jaar weer eens terug bij Tante Koosje en dat is veel te lang geleden! Mooi menu prima opgebouwd, heerlijke combinaties. Wijnarrangement zoals te verwachten uitstekend gekozen. De keuken had het tempo er goed in, helaas stonden we dus alweer vroeg buiten. Zwarte brigade soepel, persoonlijk en nam de tijd voor een perfecte toelichting en kort gesprekje.Daar kunnen andere ** soms een voorbeeld aan nemen. Drie minpuntjes: een gang werd geserveerd en toegelicht terwijl een van de gasten even weg was, de stoelen zijn niet goed (geen steun en slappe zitting) om langer te zitten dan een uur, en de wachtrij voor het damestoilet dichtbij de entree en de keuken. En dan is het net geen 10. Verder hulde en graag tot ziens !
Goed gegeten, niet super speciaal. Er lang moeten wachten in het begin omdat iedereen op dezelfde tijd had gereserveerd, daar konden misschien weinig aan doen. Soigné in Bussum vinden we toch echt nog wel een stukje beter.
Map All restaurant deals in Loenen aan de Vecht
About Tante Koosje*
Cuisine: French
Restaurant Tante Koosje* is located in the heart of the picturesque village of Loenen aan de Vecht. This special restaurant is situated on the square in the shadow of the church. The decor is cosy and charming with subdued atmospheric lights and antique furniture. A combination of the nostalgic atmosphere, crazy cuisine and affordable prices is what makes Restaurant Tante Koosje* so popular.
Her name comes from an former Loenen resident called Koosje Edema, who lived in the house until her death in 1958. After her death, the municipality wanted to demolish her house and the surrounding houses, but this was prevented. All the houses were rebuilt and 40 years later they decided to start a restaurant in the building and name it after her.
The Chef, Ronald Veldhuijzen, was born in Heerenveen. After a successful chef training and building up work experience at renowned companies, he left Friesland to work at 'De Bokkedoorns' in Overveen and after a few years at the 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 he joined 'Chapeau' in Haarlem and in his first year he was awarded his first star! In 2006 he started a new challenge at Tante Koosje*.
On the menu you will find some great signature dishes by Ronald, such as grilled Frisian sugar loaf with fried duck liver or on the rim fried turbot fillet. His cooking style is classic, modern and pure and he is very aware of the seasons of the different products. He considers sauces to be an important part of the dish and they are always made with the bones or bones of the product he makes.
The restaurant has had a Michelin star since 1998, with the exception of the year 2004 when the restaurant lost the star. Tante Koosje* has a total of 15.5 Gault&Millau points.