What 84 people say about Pieters Restaurant*
Food | |
Service | |
Atmosphere |
Het was weer een feestje bij Pieter.
Geweldig gegeten.
We lunchten op een middag waarbij wij (4 vrouwen ) helaas de enige gasten waren in het restaurant.
Hetgeen echter niks afdeed aan de kwaliteit van het voortreffelijke eten en waarbij de bediening ons deed vergeten dat wij daar alleen zaten!
We gaan zeker een keer terug in de avonduren, wanneer er gegarandeerd meer publiek zal zijn.
Iets voor 19:00 arriveren we bij Pieters restaurant. Daar hebben we lekker in de tuin genoten van onze Collet Champagne. Daarbij werden lucht gedroogde groentes, een stengel met, volgens mij, basilicum (?) en een soort tosti met basilicum geserveerd. Pas hierna hebben we kennisgemaakt met de binnenkant van het resta...
Read full reviewIets voor 19:00 arriveren we bij Pieters restaurant. Daar hebben we lekker in de tuin genoten van onze Collet Champagne. Daarbij werden lucht gedroogde groentes, een stengel met, volgens mij, basilicum (?) en een soort tosti met basilicum geserveerd. Pas hierna hebben we kennisgemaakt met de binnenkant van het restaurant.
Wat een leuk restaurant! Je zit in een huiskamer waar ongeveer 30 plaatsen zijn. De tafels staan op redelijke afstand van elkaar. De muren zijn mooi afgewerkt en een leuk detail is dat je de keuken in kan kijken door een raam. Wat ik opvallend vond is dat het restaurant zo schoon en netjes was, dat zie je bijna nooit!
De avond van ons bezoek is het ronduit stil. Bij binnenkomst van het restaurant is slechts één andere tafel gevuld, later komen er nog twee gasten binnen, onbegrijpelijk op een vrijdagavond.
Eenmaal binnen aan tafel starten we ons menu. De eerste gang is een leuke ei salade met asperge. De eerste hap vond ik een beetje flauw, echter de parelhoen en het kippenhuidje geven in dit gerecht heel leuk een zoutje af in het gerecht, al met al een leuke eerste gang, maar niet helemaal geweldig.
De tweede gang was meer naar mijn smaak, een mooie romige risotto, met heerlijk paling. Prachtig opgemaakt in een groot bord, mooi afgemaakt door een geitenkaas, heerlijk!
De derde gang was een prachtige pasta met daardoor inktvis. bij het opdienen dachten we even een dikke saus te zien, echter bleek dat een heel luchtig sausje te zijn met een lekkere bacon smaak, de bacon kwam ook in stukjes terug in de paste. Lekker en verrassend gerecht.
De vierde gang. De topper van de avond! De chef weet wanneer hij aan tafel moet komen! Een prachtig bord kwam aan tafel. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit een Ravioli heb gehad met lamsvlees. Werkelijk waar zo geweldig lekker, de ravioli lag op een puree van knolselderij en truffel, aan tafel werd de jus er langs gegoten geweldig.
Even tussen de gangen door: de bediening hier bestaat uit de gastvrouw en een jonge dame. Dat loopt allemaal lekker soepel. Brood hier op tafel is lekker; als eerste krijg je een warm broodje met gezouten boter, daarna kan je steeds opnieuw brood krijgen; echter dat brood is wat zwaar, lang niet zo mooi en luchtig als het eerste broodje. Als ik al een punt van kritiek zou moeten hebben zou ik dat veranderen. De wijnen van dit restaurant komen uitsluitend uit Frankrijk en Italië. Ik heb heerlijke wijnen op; alleen heb ik niet onthouden welke. Laten we het erophouden dat het prima passende wijnen zijn.
Dan gaan we door met de vijfde gang, dit was een prettig vleesgerecht (ik heb niet onthouden wat het precies was, in ieder geval iets met het kaantje).
Normaal zijn we niet zo van de kaas maar omdat het bij Pieters zo beviel zijn we ervoor gegaan. Je krijgt hier een groot blok met daarop 3 kaasjes. Lekker maar wel op safe gespeeld; precies goed voor mijn smaak! Tafelgenoot vond het lekker maar houd van uitgesprokenere smaken.
Het dessert: Lekker! Rode Rabarber, aardbei en witte chocolade; perfecte combi!
Hierna nog koffie met wat zoets. Al met al een prima avond, voor nog eens zou ik zo zeggen. Alleen onbegrijpelijk dar het zo slecht gevuld was deze avond. Nog even met de gastvrouw over gesproken. Normaal zit het voller, dat moet ook want dat verdient dit fijne restaurant
Map All restaurant deals in Bergambacht
About Pieters Restaurant*
In the heart of the Green Heart, at Bergambacht, Restaurant Pieters will celebrate its tenth anniversary in 2024. Since its opening in 2014, under the passionate leadership of Pieter and Paula, the restaurant has built an impressive track record: from winning the Golden Ladle in its first year, to acquiring a Michelin star in 2021 and achieving 14.5 Gault&Millau points.
Pieter, SVH Master Chef since 2009, has worked as chef de cuisine at several renowned restaurants, including Cour du Nord*, Corona*, Puccini, and Chagall*. His culinary journey began at Sancerre in Amsterdam and included an internship at Marco Pierre White's The Restaurant*** in London.
Paula, his wife and partner in the restaurant, has allowed her passion for hospitality and wine to flourish. Together they defined the look and design of their restaurant. Paula's expertise extends to Pieters Restaurant's fine wine collection, while she also handles the administrative side of the restaurant.